מערכת עתון “צונאמי- מיגור השחיתות” תטפל ותפרסם כל תלונה שתתקבל מקוראי העתון.
מקור : “LawTip”
רשלנות רפואית יכולה להתרחש בכל מוסד רפואי, והאחראים עליה יכולים להיות הרופאים, הצוות הרפואי או אפילו בית החולים או משרד הבריאות. במקרים בהם ניתן טיפול רפואי כושל, בין אם על ידי הרופא הישיר ובין אם על ידי הצוות הרפואי הנלווה לו או המוסד הרפואי עצמו, ישנה אפשרות לפנות באופן ישיר אל משרד הבריאות ולהגיש תלונה אודות הרופא המטפל או המוסד הרפואי.
כך תגישו תלונה למשרד הבריאות
טיפול רשלני מתרחש במקרים בהם נפגע המטופל, בין אם פיזית או נפשית, בשל חוסר ניסיונו המקצועי של הרופא המטפל או הצוות הנלווה, בשל התרשלות במהלך ביצוע התפקיד, בשל חוסר בתשומת לב, ניתוח לא מתאים או אפילו מסירת מידע חלקי או שגוי לפני ביצוע ההליך הרפואי. תביעות רשלנות רפואית יכולות להיות נגד הצוות הרפואי או נגד הצוות המטפל, כמו האחיות, הסייעים, עובדי הרנטגן וכדומה. במידה ומעוניינים להגיש תלונה למשרד הבריאות בגין הרשלנות הרפואית, עליו להגיש, קודם כל, קובלנה.
במקרים של רשלנות מסוג זה, עומדות בפני האדם שנפגע, שתי אפשרויות: הראשונה, הגשת תביעה נגד הרופא שביצע את ההליך הרפואי השגוי ו/או נגד המוסד הרפואי שמעסיק אותו. במסגרת תביעה זו יהיה עליו לבסס את דבריו בהתאם לפקודת הנזיקין ועל סמך התקיימותם של תנאים מצטברים, הנדרשים לצורך הוכחת עילה זו (ראו כתבה: מהי רשלנות רפואית). האפשרות השנייה, היא פנייה ישירה אל משרד הבריאות על הטעות הרפואית שבוצעה. הקובלנה, שהינה סוג של הליך משפטי, נועדה להביא לידיעת משרד הבריאות את האירוע שהתרחש ולגרום לבחינתו על ידי מפקחים מטעמו של המשרד. בהתאם, להטיל סנקציות נדרשות על הרופא וכן גם על המוסד הרפואי.
חשוב מאוד: פנייה לסיוע משפטי בטרם הגשת הקובלנה
קבלת ייעוץ משפטי מעורך דין, העוסק בתחום, חשובה במיוחד. מדובר בתלונה, המועברת אל משרד הבריאות כנגד הרופא או המוסד הרפואי. בכל יום מקבל משרד הבריאות מכתבי תלונה רבים מאד ממטופלים בכל הארץ. מכתבים אלה, הנחשבים כפנייה פרטית אל משרד הבריאות, עשויים להשפיע באופן משמעותי על יכולתם של הפונים לתבוע בעתיד את הגורמים בגין הנזק שנגרם להם. ניסוח פרטי האירוע באופן שאיננו מקצועי ואיננו נכון, ניסוח המשמש כראייה לכל דבר, עשוי לגרום לנזק רב מאד בעתיד, במידה והעניין יובא לבית המשפט. טעויות בניסוח, ולו גם הקטנות ביותר, עלולות לגרום להפסד.
כדי להימנע מכך, יש להיעזר בגורם מקצועי, העוסק בהגשת קובלנות בתחום הרפואה והמשפט. עורך דין מסייע בכתיבת ובהגשת הקובלנה בהתאם לאירוע ולכל הפרטים הקשורים בו. כתיבתו באופן מקצועי ונכון, על פי כל הכללים הנדרשים, תסייע לפונה ולא תפגע בסיכוייו בהמשך, לכשירצה להגיש תביעה משפטית בגין הטיפול הרשלני (במידה ואכן יבחר בדרך זו).
בחירת הדרך הנכונה בעזרת עורך הדין
במידה ומעוניינים להגיש תביעת רשלנות רפואית, יש לאסוף את כל המסמכים הרפואיים השונים, את התיעוד השונה הקשור בכך ולפנות אל עורך הדין. רק לאחר פנייה זו, יוכל עורך הדין לבחון האם אכן קיימת עילה לתביעה והאם אכן מדובר במקרה מתאים. לאחר היוועצות עם רופא מומחה לצורך קבלת חוות דעת מקצועית, יגיש עורך הדין את הקובלנה כנגד משרד הבריאות, שתהיה גם כלפי הצוות הרפואי הרלוונטי, הקשור לאירוע עצמו.
מקביל, יכול התובע לפנות גם אל המשטרה, אולם גם לפני פנייה זו חשוב להיוועץ בעורך דין ולבחון האם אכן זו הדרך המתאימה.
במסגרת ועדות המשמעת, יבחן משרד הבריאות את הקובלנה שהוגשה ויבדוק האם מדובר במקרה של רשלנות רפואית. במידה ונמצא כי אכן זה כך, עשויים הגורמים הרפואיים להיות מושהים מתפקידם. חשוב לעשות זאת בעזרתו של עורך דין מקצועי, על מנת להבטיח טיפול יעיל ונכון.